Onderzoek: driekwart van de jongeren bidt te weinig

20 januari 2021
Jong Alphen - Week van Gebed 2021
In wat voor soort kerk hebben jongeren het meeste moeite met bidden? Schamen jongeren zich als ze hardop bidden in een groep? Waar wordt het meest voor gebeden?

Met dit onderzoek wil EO BEAM, het jongerenmerk van de Evangelische Omroep, in kaart brengen hoe christelijke jongeren denken over gebed. De vragenlijst van dit onderzoek is compleet ingevuld door ruim 1500 respondenten. De resultaten van het onderzoek zijn in onderstaand rapport verwerkt in tabellen, grafieken en infographics. Veel lees- en kijkplezier!

 

‘Ik bid te weinig’

Op de stelling: ‘ik bid te weinig’ antwoordt 74% van de respondenten met ‘ja’. Dit betekent dat als je vier jongeren op een rijtje zet, drie van hen vinden dat ze niet vaak genoeg bidden. Opvallend is hoe ouder deze jongeren (13 tot 20 jaar) worden, hoe vaker ze deze stelling met ja beantwoorden en dus vinden dat ze te weinig bidden.

Bij de grote groep die zelf vindt te weinig te bidden, schaamt 53% zich hiervoor tegenover God. Bij vrouwen is deze ‘bid-schaamte’ iets vaker aanwezig dan bij mannen.

Meer resultaten lezen? Bekijk dan het hele onderzoeksrapport!

Download het onderzoek hier

Klik op de knop om het hele onderzoek over gebed onder christelijke jongeren te downloaden. 

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Event

Netwerkbijeenkomst

Een netwerkbijeenkomst van Jong Alphen is dé gelegenheid om als jeugd- en jongerenwerkers van de verschillende kerken elkaar te ontmoeten, nieuws en ervaringen uit te

Inspiratie

Toerustingsavond Samen Jong 9 maart 2023

Jong en oud(er) samen in een kerk? Dat is het doel van ‘Samen Jong’! Jong Alphen organiseert een toerustingsavond n.a.v. het onlangs verschenen boek Samen Jong.