Wij zijn Jong Alphen


Jong Alphen is een interkerkelijk netwerk voor jeugdwerk in Alphen aan den Rijn. We creëren en stimuleren ontmoeting tussen jongeren, jeugdleiders en kerken.

Download hier ons jaarverslag

En dit doen we!


We organiseren events voor tieners en jongeren, zoals Nacht zonder Dak, ChurchBattles, jeugddiensten, Meetups en Sirkelslag. Daarbij brengen we jeugdleiders bij elkaar bij netwerkborrels en inspiratieavonden. Ook schrijven we blogs over verschillende onderwerpen rondom jeugdwerk.

Dit is ons team


Samen werken we aan de mooie missie om kerken, jongeren en jeugdleiders te verbinden met elkaar. Michel en Martijn zijn de trekkers van Jong Alphen en Anne is de ongeëvenaarde meedenker in de activiteiten én organisator van de ChurchBattles.

We zijn op zoek naar ambassadeurs!


Jong Alphen zijn we met elkaar. Daarom willen we elke kerk vragen om te kijken wie er ambassadeur wilt zijn. Zo hopen we het netwerk nog verder uit te kunnen bouwen.

Wat doe je als ambassadeur?

Je bent voor het kernteam het eerste aanspreekpunt van jouw kerk. We vragen wat je van onze plannen vindt en hoe dat in je eigen kerk leeft. Zo proberen we zo goed mogelijk de verbinding te maken met wat we interkerkelijk doen en waar jij als kerk behoefte aan hebt. Tegelijk horen we ook graag waar jullie in het jeugdwerk mee bezig zijn. Zo hopen we op een goede manier betrokken te zijn bij elkaar.

Daarnaast ben jij de eerste die op de hoogte is van activiteiten. Zodra er PR materiaal is, sturen we je dat op. We vragen jouw om dat in je kerk te verspreiden. Natuurlijk is het mooi als jullie dat als team doen, maar als ambassadeur neem je hierin de leiding.

Tot slot nodigen we je 1 tot 2 keer per jaar uit voor de ambassadeurs-meetings. Op die avonden inspireren we elkaar en bouwen we het netwerk verder uit.

Kortom:

  1. Je bent het eerste aanspreekpunt om te peilen wat we wel en niet interkerkelijk organiseren;
  2. Je neemt de leiding in het verspreiden van PR materiaal in jouw kerk;
  3. Je bent welkom bij de ambassadeurs-meetings.

Vragen of interesse?

Dan horen we het graag. Je kunt ons bereiken door een mail te sturen naar info@jongalphen.nl.