Growing Young: een plek voor jongeren

11 augustus 2020
Hoe betrek je jongeren bij de kerk? Hoe worden/blijven ze betrokken? Hoe ben je een kerk waar jonge mensen toegewijd blijven en groeien in hun geloof?

Hoe betrek je jongeren bij de kerk? Hoe worden/blijven ze betrokken? Hoe ben je een kerk waar jonge mensen toegewijd blijven en groeien in hun geloof? Dit zijn vragen die ons in de kerk bezighouden en waar Jong Alphen aandacht aan wil besteden.

Op maandagavond 5 november 2018 organiseert Jong Alphen daarom een toerustingsavond naar aanleiding van het boek Growing Young. Dit boek biedt zes principes/strategieën om een kerk te zijn waar jongeren hun geloof kunnen ontdekken, oefenen en delen. We helpen jou om deze avond de vertaalslag naar jouw praktijk te maken. Waar heeft het jeugdwerk in jouw kerk aandacht nodig? Welke strategie kan daarbij helpend zijn? Hoe gaan jullie dat aanpakken? Waar wil jij zelf iets leren? Maar ook: waar zou weerstand kunnen komen en hoe ga je daarmee om? Deze avond geven we o.a. een korte introductie op het onderzoek van Growing Young, gaan we in kleine groepen aan de slag met het thema en vatten we de belangrijkste opbrengsten van de avond aan het eind kort samen.
De toerustingsavond vindt plaats in de Sionskerk (Meteoorlaan 2, Alphen a/d Rijn). Vanaf 19.45 uur staan koffie, thee en fris klaar en om 20.00 uur begint het programma dat tot 22.00 uur duurt. De toerustingsavond is gratis, maar we zullen wel vragen om een vrijwillige bijdrage. Aanmelden is verplicht en kan door een e-mail te sturen naar [email protected]. En kijk voor meer informatie even op onze website www.jongalphen.nl.

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Event

Churchbattle sporttoernooi Neonball

Het is zover: de inschrijving is geopend. Schrijf snel jouw team(s) in via bit.ly/churchbattle. Tot volgende week vrijdag 18 maart! Let’s battleeeeee! 🏆 PS: kleed