Save the date!

Op maandagavond 5 november 2018 organiseert Jong Alphen haar jaarlijkse toerustingsavond. Na de afsluitende netwerkborrel en een lange zomervakantie is het fijn om het nieuwe seizoen te beginnen met een avond waar je even op kunt laden voor jouw taken en verantwoordelijkheden binnen het Alphense jeugdwerk. Zorg dus dat je deze avond vrij houdt in je agenda!

Wij geloven in toerusting

Wat ons betreft is toerusting niet puur het upgraden van jouw vaardigheden, kennis en inzichten, zodat je efficiënter en beter kunt functioneren in jouw context. We geloven dat toerusting onmisbaar is in ons persoonlijk leven als volgeling van Jezus: het helpt te groeien als persoon, als onderdeel van de geloofsgemeenschap en als ambassadeur van Gods nieuwe wereld in de samenleving waarin we leven.

Growing Young

De toerustingsavond zal in het teken staan van concreet aan de slag met Growing Young. Dit is een recent onderzoek in Amerika gericht op de vraag: Hoe ben je een kerk waar jonge mensen toegewijd blijven en groeien in hun geloof? Dit is een vraag die goed past bij Jong Alphen: hier staan we voor. Het boek – dat eigenlijk een uiteenzetting is van het onderzoek – biedt zes strategieën om een kerk te zijn waar jongeren hun geloof kunnen ontdekken, oefenen en delen.

Programma

Maar … je raadt het al; dit onderzoek kun je niet een-op-een overzetten naar jouw kerk of jeugdwerk. Daarom helpen we jou deze avond de vertaalslag te maken. Waar heeft het jeugdwerk in jouw kerk aandacht nodig? Welke strategie kan daarbij helpend zijn? Waar wil jíj zelf iets leren? Maar ook: waar zou weerstand kunnen komen? Hoe ga je daarmee om?

Deze avond geven we o.a. een korte introductie op het onderzoek van Growing Young, gaan we in kleine groepen aan de slag met het thema en worden de belangrijkste lessen plenair teruggekoppeld. Kortom, het wordt een zinvolle, verdiepende avond, waarbij je betrokkenen bij het jeugdwerk uit andere kerken ontmoet, met en van elkaar leert en hopelijk geïnspireerd en wijzer naar huis gaat. Wij hebben er zin in!

Informatie

Locatie
Sionskerk (Meteoorlaan 2, Alphen aan den Rijn)

Tijd
Om 19.45 uur staan koffie, thee en fris klaar en om 20.00 uur begint het programma, dat tot ongeveer 22.00 uur zal duren.

Voor wie?
Jeugdleiders, jeugdouderlingen, jeugddiakenen, kerkraadsleden en andere geïnteresseerden.

Kosten
De avond is gratis, maar er staat wel een pot voor een vrijwillige bijdrage.

Aanmelden = verplicht
Het is verplicht om je aan te melden: dit kan door een e-mail te sturen naar info@jongalphen.nl.

Promoot de toerustingsavond!

Download hieronder de flyer en een bericht voor in jullie nieuwsbrief/zondagsbrief/kerkblad!