Vrijdagavond 1 februari deden er in Alphen en omgeving zes Sirkelslag groepen mee. Sirkelslag is een spel, live uitgezonden voor alle clubs in Nederland waarin de tieners tegen elkaar strijden. Het was een hele leuke, afwisselende avond, waarin het verhaal van Jozef centraal stond. De tieners konden punten winnen met de spellen die ze deden door creativiteit, snelheid maar ook samenwerking.

De groep uit BapNoord blikt terug. De jury was Jasper. De sfeer was goed en de tieners waren lekker enthousiast. Uiteindelijk zijn we ongeveer 100ste van de 650 groepen geworden. Het was een geslaagde avond! Hieronder vertelt Eline wat uitgebreider over de spellen.

Spel 1 - De Catwalk


Opdracht:
(a) Maak samen de mooie jas van Jozef door er stukjes stof op te plakken.
(b) Team 1 loopt op de catwalk met codes in hun hand die team 2 moet kraken.

Dit was een leuk spel om mee te beginnen. Uiteindelijk was één van de tieners de gelukkige met de mooie jas. Aan het eind van de avond kon je in elk hoekje van Ouverture een lapje stof vinden, want stof op stof plakt toch niet zo goed met kinderlijm…

Spel 2 - Ladder uit de put


Opdracht:
Geef met elkaar de juiste antwoorden op de vragen over (het verhaal van) Jozef.

De tieners mochten bij dit spel gebruik maken van de zogenaamde ‘hulplijn’. Dat betekend dat je bijvoorbeeld je ouders mocht bellen om het juiste antwoord te vragen. Gek genoeg is daar helemaal geen gebruik van gemaakt. De tieners dachten dat ze alles zelf wel wisten. En dat wisten ze ook! Wat een slimme koppen.

Spel 3 - Schrijven met je lichaam


Opdracht:
Team 1 krijgt een woord die ze met hun lichaam moeten uitbeelden.

Team 2 moet raden welk woord dit is. En andersom. (VB van een woord: lijfwacht) Bij dit spel was het heel lastig voor de tieners om goed samen te werken. Zodra het team wist wat het woord was nam vaak 1 tiener de leiding en keek de rest toe. Want ja, dat kon toch veel sneller alleen dan als team?

Wij maakten een extra woord: ‘sirkelslag’. Vervolgens postte we het op Instagram met de hashtag #sirkelslag in de hoop dat we dan live op het scherm zouden komen. En wat gebeurde er? Klaas van Kruistum klikte onze foto aan! Dat was wel het hoogtepunt van de avond… Echté blijdschap; want dat hadden we niet verwacht!

Spel 4 - Lekkere zweetvoeten!


Opdracht:
Pak uit de ene bak een knikker met je tenen en gooi die in de andere bak (7 meter verder). De knikker mag je niet oppakken en mag de grond niet raken.

Eén van de tieners wilde het ons niet aandoen om zijn schoenen uit te doen. Dus koos hij ervoor om het op creatieve wijze op te lossen…

Spel 5 - Schilderij


Opdracht:
Maak met je team een levend schilderij. Het andere team moet er naar kijken en raden welke 5 dingen er vervolgens zijn weggehaald.

Alles werd uit de kast gehaald om een zo mooi mogelijk tafereel te maken. Wat waren het geslaagde schilderijen.

Tot slot

Wat was het een geslaagde avond. In de gezamenlijke groepsapps met teams uit Alphen en omgeving werden tussenstanden en foto’s gedeeld. En de winnaar van onze lokale battle? Team Zwammerdam met maar liefst 395 punten.

Op naar volgend jaar!