Borrelen en netwerken

Hallo, wie ben jij?

Op 3 juli was er de jaarlijkse netwerkborrel. Vanaf kwart voor 8 druppelde langzaam allerlei jeugdleiders uit Alphense kerken binnen. Onder het genot van een kopje koffie of thee en een lekker koekje kwamen de gesprekken al goed op gang.

Rond de klok van 8 was iedereen er en begon het programma. Als eerst deden we een kennismaking. Korte gesprekken over wie je bent en wat goed gaat in je jeugdwerk. Inspirerend om van elkaar te horen! Gaaf om te horen bijvoorbeeld dat jongeren van verschillende leeftijden elkaar helpen. Of dat gemeenteleden door middel van workshops betrokken worden in het jeugdwerk.

Hoe gaaf is het dat jongere tieners met adolescenten optrekken en ze van elkaar leren?

Wat gebeurt er landelijk op het gebied van jeugdwerk?

In het landelijke jeugdwerk wordt veel ontwikkeld. Vaak ook zonder dat je het als jeugdleider meekrijgt. Jammer, dus daarom deden we een korte update. Wat zijn de nieuwste trends?

Wat heb jij nodig aan kennis en/of vaardigheden in de context van jouw jeugdwerk? 

— Kernteam Jong Alphen

Wat is er lokaal te doen?

Nadat we onze vernieuwde website bekeken en de ideeën voor komend Jong Alphen seizoen deelden, was het tijd voor verdere inspiratie. Welke vragen spelen er bij je eigen jeugdwerk? Waarin zou je zelf meer willen leren in kennis en vaardigheden? Welke rol kan Jong Alphen daarin spelen? En ook: hoe kunnen we in het nieuwe seizoen de samenwerking uitbouwen?

Vruchten van de brainstorm

In groepjes van 3 of 4 dachten we daarover na. Het zou tof zijn om iets met jeugddiaconaat te doen, een eigen jeugdhonk, dat we meer van elkaar leren, een Jong Alphen Draait Door (rondje langs alle kerken), een plek voor 18+, de belevingswereld van kinderen en tieners leren kennen en ga zo maar door.

Nog even centraal afsluiten en vervolgens de borrel voortzetten. Een avond vol inspiratie en ontmoeting. We zijn benieuwd naar wat volgend seizoen gaat brengen!


Martijn de Jong

Hee, ik ben Martijn de Jong en ik werk als jongerenwerker voor de protestantse wijkgemeente Goede Bron. Vanaf 2016 ben ik betrokken bij het kernteam van Jong Alphen en geef leiding en richting aan dit gave initiatief.

All author posts

Privacy Preference Center