Sirkelslag Young was een succes!

Op 2 februari streden 8 Alphense groepen tegen elkaar tijdens Sirkelslag Young. De spanning was te snijden en tot het laatste moment wisselde de tussenstand.

Chips en slagroom

Op de avond keken we naar een online uitzending van Sirkelslag. Klaas van Kruistum gaf in de uitzending de groepen een opdracht. Iedereen voerde de opdracht op de eigen locatie uit. Het begon al goed (en smerig!): twee jongere mochten op de stoel zitten en kregen zoveel mogelijk slagroom op hun hoofd. De rest moest met chips zoveel mogelijk chipjes mikken op hun hoofd. Als ze dan bleven zitten, was dat een punt. Voor de jongeren hilarisch, voor de leiding zorgde dat voor een paar keer dweilen :)!

Overwin je angst, eet een meelworm!

Tijdens een ander spel mochten we aan tafel zitten. Daar kregen we een heerlijke delicatesse: meelwormen! Als iedereen in de groep een meelworm zou eten, dan konden we de highscore halen voor dit onderdeel. Bijna alle groepen was dit gelukt. Sommigen vonden de meelwormen zó lekker, dat het er niet bij 1 bleef… Uit een andere groep kwam in tegenstelling het volgende bericht binnen: ‘Bij ons vonden ze de meelwormen niet zo lekker, dus hebben ze bittergarnituur besteld bij thuisbezorgd.nl‘.

Wat een avondje Sirkelslag kan opleveren!

De tussenscores bleven binnen komen. De Rembrand(t)ers hadden inmiddels 253 punten. De Followerz 287. Master Minds 257! Master Minds 2.0 had zelfs al 333 punten!

Vervolgens moesten de groepen in een bak vla allerlei woorden tekenen. Eén persoon kreeg het woord, tekende dat in de bak vla en de rest van de groep probeerde het woord te raden. In een andere opdracht moesten er 10 potloden gestoken worden in een zak met water (zie hier). Dat was een leuk gezicht!

Sirkelslag Young 2018 - schrijvend meisje

Onvoorwaardelijke liefde

Los van alle leuke spellen stond er natuurlijk ook een thema centraal. Het thema was ‘Onvoorwaardelijke liefde’. Esther laat in de Bijbel zien hoe zij dit handen en voeten gaf. We hoorden het verhaal van dit dappere meisje. Tussen de spellen door kregen de tieners info over dit verhaal. En dat konden ze weer goed gebruiken bij het laatste onderdeel: de carnavalskraker. Op de wijs van ‘Er staat een paard in de gang’ werd een lied over Esther geschreven. Wat een creativiteit!

Zo werd er op de avond heel wat gecommuniceerd met vla, angsten overwonnen, werd er een carnavalskraker gemaakt, kregen de tieners een schoonheidsbehandeling en stonden ze stil bij het verhaal Esther. Ingrediënten genoeg voor een meer dan geslaagde avond. Op naar volgend jaar!

En dan natuurlijk de winnaar!

En tot slot natuurlijk nog de winnaar. Met maar liefst 554 punten feliciteren we Master Minds (Ichthus)!