Heilige herrie

De tekst uit dit lied zou je kunnen zien als een brief van God aan jou en mij. Teksten waardoor God wilt laten weten hoe dichtbij Hij is.

TekstUitleg
I’m only one call awayGod is dichtbij. We hoeven alleen maar met Hem te praten. Hij is maar 1 roep, 1 gebed van ons verwijderd.
Call me, baby, if you need a friendGod wil onze vriend zijn.
I just wanna give you loveGod zegt: Ik wil mijn liefde aan jou geven
Reaching out to you, so take a chanceGrijp jij de kans aan om God te leren kennen?
No matter where you go, You know you’re not aloneGod is altijd bij je, waar je ook bent. Hoe je je ook voelt.
And when you’re weak I’ll be strongHet kan niet Bijbelser klinken. In onze zwakheid kan God ons juist sterk maken! Door onze zwakte, kan God werken.
And when you feel like hope is gone,

Just run into my arms

We mogen in Gods armen schuilen. Hij kent ons door en door. Hij weet wat we denken en doen. Hij heeft ons gemaakt. En zo vertrouwd mogen we naar God toe komen.

In het filmpje probeert de zanger zich te laten zien aan de ander. Maar het meisje wordt afgeleid en het duurt even voordat ze doorheeft dat de zanger er is. Zo zie ik dat ook met God: Hij is er altijd en wil ons zijn liefde laten zien. Maar er kunnen allerlei dingen in het leven zijn, waardoor we God even niet ervaren. Maar Hij is er altijd. God is “One Call Away”.

Er zit nog veel meer in het lied. Kijk ernaar, luister en ontdek zelf welke lijn je met het geloof ziet.

Muziekvideo

Wat is een heilige herrie?

Dat is een popliedje dat bij een christelijk thema past. We kijken naar de tekst en hoe dat wat we geloven raakt. Zo kan een lied ineens een soort gebed of Bijbeltekst worden. Kortom: we bekijken het lied vanuit ons geloof en laten ons zo verrassen.