We hebben iets nieuws!

Heb je weleens gekeken naar of gehoord van de DWDD University of een TED Talk? Het laatste vast weleens. Wij zijn enthousiast en willen zoiets ook eens proberen. Het idee: we nodigen iemand uit met een goed verhaal over een thema dat twintigers en dertigers aanspreekt. Klimaat, omgaan met stress, zoiets.

De eerste Masterclass staat gepland op 26 november 2019. In deze eerste Masterclass is Alain Verheij te gast. Hij is onafhankelijk theoloog, spreker en schrijver. Hij schreef het boek God en ik dat gekozen werd als theologisch boek van het jaar. Hij vertelt wat je als weldenkende 21ste-eeuwer kunt met de Bijbel. Dit schrijft hij op zijn site:

Hoe praat een seculiere cultuur over religie? Welke invloed heeft geloof in het politieke speelveld? Kan de Bijbel vandaag nog relevante lessen bieden aan een weldenkende 21ste-eeuwer? Wat is de link tussen eeuwenoude tradities en de berichten die je vandaag en morgen in de media ziet? Daar kan ik uren over praten.
Dat doe ik dan ook: op Twitter en Facebook, waar mijn carrière als publiek theoloog begon. Op blogs en Blendle, waar ik langere analyses kan schrijven. In kranten en tijdschriften, maar ook op radio en televisie.

 

Praktische informatie

De Masterclass wordt gehouden in de mooie ruimte bij restaurent Knøss (Rijnkade 12, Alphen aan den rijn). Om 19.30 uur gaan de deuren open. Om 20.00 uur beginnen we. Meld je aan hieronder aan of stuur een mail naar event@jongalphen.nl.

De kosten voor de Masterclass zijn € 5 (inclusief drankje).

Aanmelden voor de Masterclass
Jong Alphen Masterclass - Alain Verheij