JOP Trainingsavond ‘Kerk als thuisplek voor kinderen en jongeren’

Op woensdag 26 september komt JOP naar Alphen a/ d Rijn. Een mooie kans om elkaar als jeugdleiders te ontmoeten.

Kinderen en jongeren ZIJN de kerk. Hoe maak je van jouw kerk een plek waar het goed is om te zijn, of je nu 8, 18 of 80 bent? Kom naar één van de JOP Trainingsavonden bij jou in de buurt. Speciaal voor vrijwilligers in het jeugdwerk.

Binnen het jeugdwerk in de Protestantse Kerk in Nederland zijn veel vrijwilligers actief. In de ene gemeente zijn veel kinderen en jongeren aanwezig, in de andere gemeente zijn er misschien een handjevol. Of je nu werkt in een gemeente met veel of weinig kinderen en jongeren, het blijft een uitdaging om van je kerk een plek te maken waar kinderen en jongeren zich écht thuis voelen en gezien worden. Vrijwilligers in het jeugdwerk geven aan behoefte te hebben aan ondersteuning en inspiratie om van de kerk zo’n thuisplek te maken. Daarom kun je dit najaar een JOP Trainingsavond bezoeken bij jou in de buurt.

Klik hier om je aan te melden

Doel van de training

Na de training hebben deelnemers kennis en vaardigheden gekregen over de leefwereld van kinderen en jongeren en hebben zij concrete tools in handen om hun gemeente een thuisplek te laten zijn voor deze kinderen en jongeren.

Doelgroep

De JOP Trainingsavonden zijn bedoeld voor vrijwilligers in het jeugdwerk zoals kinderleiding, tienerleiding, jeugdouderlingen en jeugddiakenen. Daarnaast is iedereen die geïnteresseerd is in het kerkelijk jeugdwerk in de Protestantse Kerk van harte welkom.

Het programma

18:00 – 19:00 uur: Inloop
19:00 – 19:20 uur: Start programma met plenair programma
19:25 – 21:35 uur: Workshops in drie rondes
21:40 – 22:00 uur: Netwerkborrel en afsluiting

Locatie

De Lichtkring, Americalaan 91, Alphen a/d Rijn

Datum

Woensdag 26 september 2018

Kosten

Aan het bezoeken van de trainingsavond zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie

Bekijk via deze link de site van JOP.